Вареники до Масляної

Хоч останнім часом Масляна міцно асоціюється з млинцями, не варто забувати про традиційні для України, неповторні, неймовірні, найсмачніші у світі вареники! І останні вихідні переж Великим Постом наче створені для того, щоб приготувати для рідних цю надзвичайно смачну страву. Тож, почнімо!

Інгредієнти:

1/2 порції заварного тіста для вареників;

 вершкове масло для змащування вареників;

 сметана для подачі.

 Для начинки:

500 г домашнього сиру;

2 жовтки.

50 г розтопленого вершкового масла;

щедра пучка солі;

1 ч. л. цукру.

Приготування покроково:

1) Приготувати тісто для вареників за основним рецептом та залишити його відпочивати.

2) Домашній сир протерти через дрібне сито у глибоку миску, додати решту інгредієнтів для начинки.

3) Добре перемішати, розім’яти начинку виделкою, щоб вона здавалась однорідною.

4) З відпочилого тіста та сирної начинки зліпити вареники. Розкачати тонко тісто, вирізати склянкою кружечки.

Викласти на кожен приблизно одну чайну ложку начинки (або більше чи трохи менше, в залежності від розміру кружечків), заліплюючи ретельно краї.

5) Викладати зліплені вареники на тацю чи дошку застелену пергаментом або присипану борошном. Зліплені вареники потрібно одразу ж накривати ледь вологим, чистим, кухонним рушником або харчовою плівкою, щоб не обсихали.

6) Коли усі вареники зліплені, довести до кипіння велику кількість води та опустити їх в неї партіями. Варити часто помішуючи, особливо важливо перемішати після опускання вареників у окріп та повторного її закипання.

7) Вареники з сиром одразу заправити вершковим маслом.

Подавати одразу ж!

Смачного!