Твердий сир є улюбленими ласощами багатьох людей. Він незамінний під час святкувань, урочистих заходів, банкетів і звичайних посиденьок. Де тільки в сучасній кухні не використовується сир – і у випічці, і на бутерброди, і просто нарізкою на стіл, додають його і в неймовірні супи-пюре, і до макаронів, не обходиться без сиру й мангальне меню…
Здається, сироваріння – заскладний процес для домашньої кухні, та чи справді це так?
Як показує практика, більшість сортів сиру цілком реально приготувати в домашніх умовах. Для цього не потрібно використовувати спеціалізований інвентар або дотримуватися складної рецептури. Бринзу, сулугуні, рікоту, моцарелу та багато інших сортів можна зробити самостійно. А результат перевершує всі очікування – сир, приготований в домашніх умовах, виходить смачним і корисним, та майже нічим не поступається магазинному.
Тож пропонуємо Вам рецепт смачного, корисного та простого у приготуванні твердого сиру.
Інгредієнти:
- Сир — 1 кг
- молоко — 1 л
- вершкове масло — 100 грамів
- сода — 1 ч.л.
- яйця — 2 шт.
- сіль — 1 ч.л.
Приготування:
Якісна сировина і дотримання технології виробництва – ось і весь секрет, як приготувати смачний сир в домашніх умовах. Звісно ж, із молочних продуктів “Зарог” він завжди виходить неймовірно смачний.
- У великій каструлі змішати молоко із сиром. Підігрівати на середньому вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, щоб молочна суміш не сідала на дні та не прилипала. Не допускаючи закипання, чекаємо, поки не відійде сироватка. Якщо сироватка довго не відділяється, додайте трохи кефіру, сироватки чи іншого кисломолочного продукту.
- Викласти сирну масу на сито, щоб відійшла сироватка. А тим часом яйця збити з сіллю та содою.
- Сирну масу поставити на плиту, додавши масло. Коли воно розтане, додати яєчну суміш. Маса почне активно плавитися і шумувати. Це нормально. Головне зараз – не допустити прилипання її до дна каструлі. Варити приблизно 15-20 хвилин в залежності від бажаної консистенції сиру.
- Викласти зварений сир у форму, застелену харчовою плівкою, остудити і поставити до холодильника на ніч. За кілька годин сир готовий для споживання.
До сиру можна додавати різноманітні приправи, зелень, гриби, щоразу радикально змінюючи смак. Імпровізуйте, експериментуйте та смакуйте із Зарогом
