Йогурти та біфідойогурти

Йогурти на нашому підприємстві виготовляються тільки живі, без термізації, на традиційних для йогурту заквасках (термофільний стрептокок+болгарська паличка), про позитивний вплив яких на травлення  говорив ще вчений І.І.Мечников. Він звернув увагу на те, що  багато жителів Болгарії відрізняються значною тривалістю життя. І це довголіття є наслідком сприятливого впливу місцевого кислого молока (болгарської простокваші). Адже молочнокислі бактерії та утворювана ними молочна кислота підвищують кислотність середовища в кишківнику і тим самим не дають розмножуватись гнилісним мікроорганізмам, які утворюють токсини, що і є однією з причин старіння організму.
Різновид йогуртів біфідойогурти відрізняються складом закваски. У них присутні ще і біфідобактерії, про важливість яких ми говорили.
Йогурти і біфідойогурти виготовляються або без наповнювача, або з наповнювачем. Ми підібрали найкращі в Україні  фруктові наповнювачі австрійсько-українського підприємства «Аграна» з Вінниці. Вони не містять модифікований крохмаль ( а тільки корисний пектин, що виготовляється зі шкірки цитрусових), не мають штучних барвників та ароматизаторів. Наприклад, у йогурті «Полуниця – суниця» в якості барвника використано концентрати червоного буряка та чорної моркви, а в йогурті «Абрикос – персик» – концентрат морквяного соку.