Кіш з цвітною капустою

П’ятниця! Підіймаємо настрій смачними та простими стравами в нашій традиційній рубриці #рецепти_від_Зарог💪

Готові скуштувати кіш з цвітною капустою? Нам дуже сподобався, тож і вам рекомендуємо👌

Для приготування нам знадобиться:
🥦 Цвітна капуста – 300 гр.;
🧅 Цибуля – 1 шт.;
Борошно – 200 гр.;
🥚 Яйця – 3 шт.;
🧈 Вершкове масло ТМ “Зарог” – 100 гр.;
Плавлений сир – 50 гр.;
🥛 Молоко ТМ “Зарог” – 100 мл.;
Сметана ТМ “Зарог” – 100 мл.;
Гірчиця – 20 гр.;
🧂Перець та сіль – за смаком.;
💧Холодна вода – 30 мл.

Спершу розтираємо охолоджене вершкове масло з борошном та сіллю в крихту. 1 яйце збиваємо з водою, вливаємо в суміш із вершкового масла та борошна, замішуємо тісто. Робимо з нього кульку, обмотуємо харчовою плівкою та відправляємо на 2 години в холодильник.

Потім охолоджене тісто розкачаємо до товщини приблизно 3 мм, формуємо один великий корж і викладаємо в форму для випікання, формуємо бортики. Крім того, виделкою проколюємо тісто в декількох місцях.

Решту яєць змішуємо із сметаною, додаємо гірчицю, сіль та перець, перемішуємо і поступово вливаємо в суміш молоко.

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, бланшуємо в киплячій підсоленій воді 3 хвилини, зливаємо воду, підсушуємо капусту (даємо стекти воді).

Цибульку ріжемо чвертькільцями та обсмажуємо на вершковому маслі до карамельного кольору.

На тісто в форму викладаємо цвітну капусту, цибулю та подрібнену зелень, а також натертий плавлений сир. Заправляємо соусом та відправляємо у духовку.

Випікаємо при температурі 200 градусів 40 хвилин.

Охолоджений кіш ріжемо на шматочки та смакуємо.

Набираємось сил та енергії, рухаємось до перемоги! 💪🇺🇦