З якою стравою у вас асоціюється початок літа? Ну звичайно ж, окрошка Цей холодний суп і втамує голод, і позбавить від спраги, і освіжить в спекотну погоду. Тож зустрічайте, універсальний рецепт окрошки в нашій п’ятничній рубриці #рецепти_від_Зарог. А до рецепту ще пару секретиків
на десерт.Отже, для приготування окрошки нам знадобиться:
Картопля – в нас 2 великих картоплини
Огірки – так само 2 штуки
Яйця – 2 штуки
Цибуля зелена – пучок
М’ясо (якщо окрошка м’ясна, бо може й бути овочева) – 300 г вареної шинки або стільки ж запеченого м’яса Редиска -5-6 штук
Укроп та кінза – по одній гілочці
Кефір ТМ Зарог
Вода – смачна, яку ви любите, бажано слабогазована Сіль – за смакомГотуємо
1. Відварюємо картоплю в мундирі, очищуємо та нарізаємо кубиками. Прибираємо до холодильника. 2. Огірки нарізаємо або дрібними кубиками, або натираємо на крупній терці. Вони мають бути окремими шматочками, а не суцільною кашею за консистенцією. Так само ставимо в холодильник. 3. Зелену цибулю подрібнюємо та трохи пересипаємо сіллю. 4. Відварені яйця дрібно нарізаємо або натираємо на крупній терці за прикладом огірків. 5. Редис дрібно ріжемо. 6. М’ясо нарізаємо кубиками. 7. Укроп та кінзу подрібнюємо. 8. Тепер збираємо нашу окрошку: охолоджені інгредієнти змішуємо, з цибулі зливаємо сік та додаємо до інших складових. 9. Кефір ТМ Зарог змішуємо із водою за пропорцією 2:1 або навіть 2.5:1, де більша частина – кефір. 10. Заправляємо нашу окрошку, додаємо зелень, солимо за смаком. 11. Насолоджуємося вже
Пару секретиків на десерт:
до окрошки можна додавати редис із бадиллям, але головне – тільки молодим
неймовірно освіжаючою буде окрошка, якщо заздалегідь ви покладете по малесенькій гілці укропу в форми для льоду, заповните їх смачною водою та заморозите. А при подачі супу – по 2-3 кубики додасте до порції. Смачної вам окрошки, Друзі! І давайте вже готувати, може й літо швидше завітає на свою улюблену страву
