Перед початком пленарної роботи учасники колегії побували в ТОВ “Оржицький молокозавод”. Це підприємство щодоби переробляє близько 30 тонн органічного молока, виробленого здебільшого на власній сировинній базі, й загалом виробляє чи не найповніший асортимент екологічно чистої молочної продукції різного рівня жирності: це – сири й сметана, молоко й масло, ряжанка, десерти, йогурти… Тут не застосовують поліпшувачів смаку й стабілізаторів, штучних барвників і ароматизаторів. Більше того, час від часу фахівці молокозаводу проводять контроль за рівнем утриманням корів на фермах тих агроформувань, де підприємство закупляє молоко. А короткий термін зберігання молокопродуктів свідчить про їхню натуральність.
Із виробничим процесом, досягненнями та проблемами молокозаводу гостей ознайомив директор підприємства, заслужений працівник промисловості України Василь Максимов. Він наголосив на високій якості натуральної молокосировини, яка застосовується при виготовленні молочної продукції, що випускає завод. А це впливає на її вартість. Саме тому підприємство під час тендерних процедур не може конкурувати з більш дешевим і не завжди якісним продуктом інших молокозаводів.
У дегустаційній залі учасники колегії мали змогу скуштувати смачну і якісну продукцію торгової марки “Зарог” Оржицького молокозаводу.