СКЛАДОВІ
- сир “ЗароГ” 10% – 500 г
- яєчні жовтки – 3-4 шт (або 2-3 яйця)
- сметана “ЗароГ” 20% – 200 г
- вершкове масло “ЗароГ” “Селянське” (кімнатної температури) – 100 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 1 чайна ложка (або 1 ч.л. ванільного екстракту)
- родзинки – 80 г
- горіхи (мигдальні пелюстки або подрібнений очищений мигдаль, фундук, кешью і т.д.) – 50 г.
Як приготувати царську (сирну) паску:
Щоб приготувати класичну царську паску родзинки необхідно промити, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити на паперовому рушнику. Сир протерти через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера).
До сиру додати жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішати. Додати нарізане кубиками вершкове масло і збити сирну масу за допомогою міксера до пишності і однорідності. Перелити сир в товстостінну каструлю. Поставити на маленький вогонь і готувати, постійно помішуючи, до перших бульбашок (тобто до закипання).