Грецький соус “Цацики” (дзадзики) дуже популярний не лише в Греції, але і далеко за її межами. Робиться він дуже легко і швидко, а смак у нього надзвичайно яскравий і насичений, що дозволяє подавати його до багатьох страв. А склад його дуже простий. Особливо актуальний він буде, коли підуть перші огірочки зі свого городу. Існує величезна кількість способів приготування цього соусу, ми скористалися рецептом, підглянутим у відомого кухаря Іллі Лазерсона.
Для приготування соусу “Цацики” знадобиться:
огірок свіжий – 1 шт .;
йогурт натуральний ТМ “ЗАРІГ” – 250 г;
часник – 1 зубчик;
сіль за смаком;
оливкова олія – кілька крапель (не обов’язково);
кріп – 25 г (за бажанням, не обов’язково).
Приготування
Вилити йогурт в мисочку.
Часник очистити від лушпиння і за допомогою часничниці видавити в мисочку до йогурту.
Додати сіль і ретельно перемішати, щоб часник рівномірно розподілився всередині йогурту. Відставити в сторону на деякий час (поки будемо займатися огірками).
Огірки обов’язково очистити від шкірки.
Нарізати дрібними кубиками. Посолити і залишити хвилин на 15, щоб огірки дали сік.
Потім огірки перекласти в сито і дати стекти утвореному соку.
Витиснути огірки через марлю, тоді в соусі вони будуть хрусткими. Перекласти їх в мисочку з йогуртом.
Акуратно перемішати, додати оливкове масло, скуштувати на смак, якщо треба, досолити. Можна додати дрібно нарізаний кріп.
Смачний соус “Цацики” готовий і чекає своєї подачі на стіл.