Бездріжджова паска до Великодня

Великдень вже скоро, а в розмаїтті рецептів так важко вибрати «свій»? Тоді цей простий та перевірений рецепт бездріжжової паски від ТМ Зарог вам точне стане в нагоді 👌Отже, це #рецепти_від_Зарог та паска на сирному тісті.

Для приготування нам знадобиться:

Сир кисломолочний ТМ Зарог – 300 гр

Вершкове масло ТМ Зарог – 160 гр

Яйця – 4 шт

Борошно – 240 гр

Сода – 0,5 ч.л.

Розпушувач – 2 ч.л.

Цукор – 250 гр

Щипка солі

Куркума – 1 ч.л.

Ваніль на кінчику ножа або пакетик ванільного цукру

Родзинки – жменька

1 лимон (цедра та сік).

Всі ці продукти готуємо заздалегідь, аби на момент приготування всі були кімнатної температури.Ставимо топитися вершкове масло, краще на паровій бані. Але якщо швидко – мікрохвильовка врятує.

Родзинки заливаємо окропом хвилин на 10, потім виймаємо і викладаємо на паперовий рушник сушитися.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та дрібку солі. Змішуємо до однорідної консистенції та розчинення цукру. Додаємо розтоплене вершкове масло, ваніль та куркуму.

Кисломолочний сир подрібнюємо блендером. Якщо маса виходить сухуватою, додаємо ложку – дві молока ТМ Зарог. В нас має вийти маса, що буде нагадувати м’який сир. Додаємо цедру лимона.

Змішуємо сирну масу з яєчною. В ложці гасимо соду лимонним соком, додаємо до нашої маси.

Змішуємо борошно із розпушувачем, поступово додаємо до маси. Гарно вимішуємо тісто.

Додаємо родзинки і ще раз гарно вимішуємо тісто.Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Розкладаємо сирне тісто у форми для випічки, випікаємо в духовці 40 хвилин.

Перевіряємо готовність шпажкою.

Коли готові паски охолонули, можна приступати до декорування. Підійде будь-що, що вам до смаку👍 Традиційно – глазур та посипка. Оригінально – квіти та яєчка. Але це вже на ваш смак 👌Готуйте із задоволенням, смакуйте та насолоджуйтесь 👍😋