Так-так, ми про гриби Наразі саме сезон лісової щедрості
Тому сьогодні в нашій п’ятничній рубриці #рецепти_від_Зарог ми пропонуємо осінню запіканку з грибами.
Отже, для приготування нам знадобиться:
– Гриби – 200-250 гр. Якщо це лісові гриби, то їх треба буде відварити в солоній воді. Якщо шампіньйони – беремо свіжі.
– Сир кисломолочний ТМ Зарог (краще смакує з 10% жирністю) – 500 гр.
– Яйця – 2 шт.
– Манна крупа – 3 ст.ложки
– Сметана ТМ Зарог – 2 ст.ложки
– Цибуля – 1 середня
– Сир твердий – 100 гр
– Олія рослинна
– Сіль, перець, спеції – за смаком
Для приготування запіканки :
нарізаємо цибулю, підсмажуємо разом з грибочками, даємо охолонути
кисломолочний сир ретельно перемішуємо з яйцями та сметаною (можна скористатися блендером), солимо та перчимо. Додаємо манку та ретельно перемішуємо
додаємо до цієї маси охолоджені гриби
змащуємо форму за необхідності, викладаємо масу, зверху присипаємо тертим твердим сиром
відправляємо форму до розігрітої духовки, випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.
Особливо смачно додати до запіканки легкий пікантний соус зі сметани ТМ Зарог, зелені та часнику
М-м-м, це насолода Смачного
