Сирна запіканка із кабачками

Привіт, п’ятниця! 🖐 І не зважаючи на те, що завтра – робоча субота, п’ятничний настрій приготувати щось смачненьке не сховати. Тому ми пропонуємо просту, смачну та, водночас, легку страву 👌

В сьогоднішній рубриці #рецепти_від_ТМ_Зарог зустрічайте 👏Сирну запіканку із кабачками (або цукіні – тут вже залежить від вашого бажання).

Для приготування запіканки нам знадобиться:

– сир кисломолочний ТМ Зарог – 200 гр.
– сметана ТМ Зарог – 3 ст.л.
– кабачки або цукіні середнього розміру – 3 шт.
– яйце – 3 шт.
– сир твердий – 100 гр.
– борошно – 2 ст.л.
– розпушувач – 1 ч.л.
– часник – 3 зубчики
– зелень, сіль та перець – за смаком.

До справи 👩‍🍳

Крок 1. Кабачки миємо та натираємо на крупній терці. Зайву вологу віджимаємо та зливаємо.
Крок 2. Збиваємо яйця із сметаною, сіллю та перцем.
Крок 3. Додаємо до яєчно-сметанкової маси кисломолочний сир. Розтираючи, гарно перемішуємо вінчиком.
Крок 4. Додаємо натертий твердий сир та ретельно перемішуємо.
Крок 5. Додаємо гарно віджатий кабачок. Перемішуємо.
Крок 6. Додаємо борошно з розпушувачем, перемішуємо до однорідної маси.
Крок 7. Додаємо подрібнені зелень та часник. Солимо, перчимо, доводимо до однорідної консистенції.
Крок 8. Форму змащуємо вершковим маслом ТМ Зарог, викладаємо суміш.
Крок 9. Випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.
Крок 10. Даємо запіканці охолонути та насолоджуємося смаком 💁‍♀️.

Смачного 😋