Привіт Новорічні свята вже на порозі, а ти ще думаєш, як все встигнути, нічого не забути?
Та й в новорічну ніч хочеться святкувати, а не боротися із втомою? Тоді пропонуємо у нашій святковій рубриці прості, швидкі та, безумовно, смачні рецепти від ТМ Зарог, які стануть на допомогу будь-якій господині.
Отже, наше сьогоднішнє тріо це:
закуска: сиркові кульки
гаряча страва: пиріг із лавашу з сиром
десерт: сметанкове желе
Отже, до справи
Сиркові кульки
Для приготування нам знадобиться:
Сир ТМ Зарог – 150 гр
Сир твердий – 100 гр
Йогурт звичайний, несолодкий ТМ Зарог – 3 ст.ложки (для прихильників майонезу – можете замінити йогурт на майонез)
Часник – 2 зуб
Для паніровки: зелень подрібнена (кріп), солодка папріка, насіння кунжуту, подрібнені горішки. Будь-що з цього переліку додасть особливого смаку та краси нашим кулькам.
Приготування страви займає лічені хвилини:
1 крок – натираємо сир твердий.
2 крок – ретельно перемішуємо сир, сир твердий, йогурт (або майонез), часник.
3 крок – трохи солі за смаком.
4 крок – формуємо із отриманої суміші кульки.
5 крок – обкатуємо кульки в паніровці, викладаємо та тарілку.
Смачного! Вже можна їсти
Пиріг з лавашу із сиром
Для приготування нам знадобиться:
Тонкий лаваш (декілька листів, в залежності від розміру форми для випічки)
Бринза ТМ Зарог – 150 гр
Сир ТМ Зарог – 400 гр
Яйце – 3 шт
Сметана ТМ Зарог – 200 гр
Пучок кропу, зелена цибуля
Сіль – щіпка в начинку та щіпка трохи більша в заливку
Вершкове масло ТМ Зарог – для змащення форми.
1 крок – бринзу натираємо на крупній терці. Подрібнюємо зелень.
2 крок – змішуємо сир, бринзу та зелень. Трошки солимо.
3 крок – в окремому посуді до сметани додаємо яйця, гарненько перемішуємо трохи збиваючи, підсолюємо.
4 крок – змащуємо форму вершковим маслом, викладаємо перший шар лавашу, розподіляємо начинку, накриваємо другим шаром, заливаємо заливкою. Знов викладаємо начинку, накриваємо, заливаємо заливкою. Кількість шарів залежить від розміру форми.
У випадку круглої форми – перший та другий шари лавашу викладаємо хрест на хрест, в середину формуємо половину від начинки, закриваємо першу половину лаваша, заливаємо заливкою. Потім викладаємо другу половину начинки та закриваємо другою частиною лаваша, заливаємо залишками начинки.
5 крок – випікаємо до соковитого золотистого кольору при температурі 180 градусів. Трохи охолоджуємо та нарізаємо. Найкраще смакує теплим
Сиркове желе
Для приготування нам знадобиться:
Сметана ТМ Зарог – 2 склянки
Цукор – 6 ст. ложок
Желатин – 40 гр
Вода – 200 мл
Ванільний цукор – за смаком (ми додавали 0.5 ч.л.).
Будь-які фрукти, варення, какао, шоколад, драже з цукерок – для святкового вигляду нашого десерту.
Процес приготування так само простий та зручний:
1 крок – розводимо желатин з водою (за інструкцією на упаковці), даємо настоятися.
2 крок – до сметани додаємо цукор та ванільний цукор, збиваємо.
3 крок – в отриману солодку масу тонкою цівкою вливаємо розведений желатин. Перемішуємо ретельно.
4 крок – розливаємо по формам (бокали, склянки, формочки), ставимо в холодне місце на годину.
5 крок – прикрашаємо желе та смакуємо простим святковим десертом .
Такі легкі рецепти блюд, що можна приготувати нашвидкоруч, збережуть сили господині та гарний настрій всій родині
Смакуйте, святкуйте, насолоджуйтесь смачними стравами! А продукція ТМ Зарог завжди стане в нагоді для створення святкового настрою та стане гідною прикрасою вашого новорічного столу
