Чому варто познайомитися з молочною продукцією ТМ «ЗАРОГ»?
Якось на форумі виробників молокопродукції довелося почути таку характеристику одного з молокозаводів: «З цього підприємства молочна продукція виїжджає, але молоко туди не заїжджає». Сумно. Так само сумно спостерігати за тим, що чим більше нової продукції з’являється в магазинах, тим важче серед неї відшукати натуральну. Тому, коли в поле зору споживачів потрапляє відповідальний виробник, це є справжньою удачею і знахідкою. Таким приємним надбанням останніх років для полтавців стала продукція ТМ «ЗАРОГ» Оржицького молокозаводу. Його молоко, сметана, кефір, сир, йогурти швидко полюбилася споживачам і продовжують радувати якістю й смаком.
Про те, як колективу заводу вдається тримати марку й нарощувати виробництво у дуже непростих ринкових умовах сучасної України, говоримо з начальником виробництва ТОВ «Оржицький молокозавод» Валентиною Вікторівною Максимовою.
- В інформаційному полі України дійсно постійно обговорюється тема, що натуральної продукції, виробленої тільки із коров’ячого молока, зовсім мало, — розповідає Валентина Вікторівна. — Але б я заперечила, оскільки виробники, які дорожать своїм ім´ям, намагаються робити саме натуральні молочні продукти.
- Напевне, такі твердження ґрунтуються на тому, що молокопродукції в Україні виробляється більше, ніж виробники можуть реально купити якісного молока. У селян молоко не закуповується, а молочно-товарних ферм не так і багато. А як на Оржицькому молокозаводі вирішили проблему з сировиною?
- Наше підприємство працює чотири роки і щоб мати якісну молочну сировину, воно одразу ж було створено на основі діючого успішного аграрного бізнесу місцевих фермерів братів Горб. А очолив молокозавод професіонал з великим досвідом роботи в молокопереробній галузі, заслужений працівник промисловості України Василь Максимов. Тоді ж поставили мету випускати якісну і натуральну продукцію, тому не спокушаємося на заміну молочного жиру рослинним, принципово не закуповуємо дешевих стабілізаторів, подібних модифікованому крохмалю, не використовуємо штучних ароматизаторів та барвників.
- Побутує думка, що якщо не здешевлювати виробництво за рахунок додавання менш якісних продуктів, то не можна розраховувати на прибуток. Що ви на це скажете?
- Скажу що, якщо випускати якісну натуральну продукцію, то, можливо, не варто розраховувати на надприбутки, а на прибутки можна. Ми розраховуємо на думаючого покупця, який піклується про те, що споживає. Адже «ми є те, що їмо», сказав ще Гіппократ.
- Розкажіть, будь ласка, більш детально про найпопулярнішу продукцію ТМ «ЗАРОГ» і що вона містить.
- Хто куштував наше вершкове масло, не забуде свіжого горіхового присмаку і правильної консистенції, яка тане в роті , а не cтає слоїстою, як це відбувається, коли є фальшування рослинним жиром. Випускаємо масло в невеликій кількості, тому свіжа виробка відразу ж йде в магазини.
Наша сметана вирізняється чудовим кисломолочним смаком, бо виготовляється зі свіжих вершків і ретельно підібраної найкращої закваски із Голландії. Густа 20% жирності і в міру густа 15%. Остання вважається продуктом із пониженим вмістом жиру, тому ложка в ній не повинна стояти, коли вона натуральна. А ось білку в ній дещо більше. Тому кожен споживач обирає кому яка до вподоби.
Кисломолочні продукти (кефір, ряжанка, йогурти) виготовляються із нормалізованого по жиру молока шляхом сквашування їх корисними культурними заквасками. Наприклад йогурти у нас «живі», тобто виготовлені без термічної обробки на традиційних для йогурту заквасках, що включають болгарську паличку, про позитивний вплив якої на травлення людини говорив ще вчений Мечников. Свого часу він звернув увагу на те, що в Болгарії багато довгожителів й дослідив, що їхнє довголіття є наслідком сприятливого впливу на організм місцевого кислого молока.
Для солодких йогуртів ми підібрали найкращі в Україні фруктові наповнювачі австрійсько-українського підприємства «АГРАНА» з Вінниці. У них не міститься модифікований крохмаль (а тільки корисний пектин, що виготовляється із шкірки цитрусових). Пектин значно дорожчий, ніж крохмаль, тому і ціна, в тому числі наших йогуртів, дещо вища. Також не кладемо ми «термоядерних» барвників і ароматизаторів (це я називаю так занадто насичені штучні аромати та барвники), які забивають природне сприйняття людиною їжі і шкодять здоров´ю.
У складі нашого йогурту використовуються натуральні барвники — із червоного буряку, морквяного соку. А також натуральні аромати, які АГРАНА вміє вловлювати на своєму обладнанні та повертати в продукт при виготовленні фруктових композицій.
Нещодавно ми запропонували своїм споживачам смачний і корисний солодкий десерт на основі ніжного кисломолочного сиру і різних смакових добавок: фруктових наповнювачів «полуниця-суниця», «какао», «кава «Латте макіато» та ванілі на натуральній основі. В нього дещо малий строк реалізації — 7 діб, зате збережена жива закваска, що перейшла туди разом із сиром.
Як бачите, ми пропонуємо споживачам тільки краще й натуральне. І сподіваємося, що наша продукція не лише смакує людям і зберігає здоров’я, а й подовжує їм життя.