Переваги молочної продукції ТМ «ЗароГ»
Новий виробник молочної продукції (з 2015 року) дотримується класичних технологій: не використовує в продуктах жодної заміни молочних складників, у тому числі молочного жиру на рослинний, штучних стабілізаторів, ароматизаторів та інших добавок.
Досвідчені спеціалісти молочної галузі впроваджують найкращі напрацювання у виготовленні продукції.
Молоко-сировина, з якої виготовляється продукція, надходить від власної ферми та сусідніх господарств.
Сметана виготовляється з пастеризованих вершків та якісної закваски від найкращих світових виробників. Ми не використовуємо крохмаль для загущення, тому в сметані 15% жиру легка густота, а вже сметана 20% більш густа. Кожен знайде собі до вподоби.
Кисломолочні продукти (кефір, ряжанка, йогурт) виготовляються із незбираного молока шляхом сквашування їх корисними культурами, внаслідок чого вони набувають дієтичних властивостей: краще і швидше засвоюються організмом, бо сприятлива кислотність покращує травлення, а різноманітні види мікроорганізмів, що входять до складу заквасок, а також речовини (наприклад, вітаміни), що утворюються в процесі біохімічних реакцій при сквашуванні, у свою чергу, позитивно впливають на весь організм людини.
При виробництві кефіру застосовується закваска на кефірних грибках, позитивний вплив якої на процес травлення та покращення апетиту помітили кавказькі народи, і він є здавна національним продуктом народів Північної Осетії. Це пояснюється тим, що в кефірних грибках природньо співіснують у симбіозі різні корисні мікроорганізми та дріжджі, які зброджують складову молока – лактозу (молочний цукор) з утворенням вуглекислого газу, і ми тоді відчуваємо легке пощипування на язиці, що не характерно для інших кисломолочних продуктів.
Ряжанка виготовляється традиційним «упарюванням» або пряженням нормалізованого по жиру молока до приємного коричневого кольору й аромату з додаванням більш «багатої» закваски (окрім термофільного стрептококу, вносяться ацидофільна паличка та біфідобактерії). Наприклад, ацидофільна паличка є сильним пригнічувачем гнилісної мікрофлори в кишечнику людини (а це здуття, неперетравлюваність їжі тощо). Біфідобактерії ж допомагають боротися з дисбактеріозом. Тому наша ряжанка не тільки смачна, а ще й надзвичайно корисна.
Йогурти на нашому підприємстві виготовляються тільки живі, без термізації, на традиційних для йогурту заквасках (термофільний стрептокок+болгарська паличка), про позитивний вплив яких на травлення говорив ще вчений І.І.Мечников. Він звернув увагу на те, що багато жителів Болгарії відрізняються значною тривалістю життя. І це довголіття є наслідком сприятливого впливу місцевого кислого молока (болгарської простокваші). Адже молочнокислі бактерії та утворювана ними молочна кислота підвищують кислотність середовища в кишківнику і тим самим не дають розмножуватись гнилісним мікроорганізмам, які утворюють токсини, що і є однією з причин старіння організму.
Різновид йогуртів біфідойогурти відрізняються складом закваски. У них присутні ще і біфідобактерії, про важливість яких ми говорили.
Йогурти і біфідойогурти виготовляються або без наповнювача, або з наповнювачем. Ми підібрали найкращі в Україні фруктові наповнювачі австрійсько-українського підприємства «Аграна» з Вінниці. Вони не містять модифікований крохмаль ( а тільки корисний пектин, що виготовляється зі шкірки цитрусових), не мають штучних барвників та ароматизаторів. Наприклад, у йогурті «Полуниця – суниця» в якості барвника використано концентрати червоного буряка та чорної моркви, а в йогурті «Абрикос – персик» – концентрат морквяного соку.
Масло солодковершкове та шоколадне виготовляється зі свіжих вершків методом сепарування на так званій лінії Мельошина, де високожирні вершки перетворюються в масло.
Перевагою нашого масла є наявність добре вираженого вершково-горіхового присмаку й аромату. При виготовленні шоколадного масла додаються цукор, натуральний какао-порошок та ваніль.
Сир кисломолочний виготовляється традиційним способом – кисломолочним сквашуванням закваскою з легким відварюванням у ваннах. Готується перехід до нового цеху, де цей процес буде здійснюватись у нових котлах-сировиготовлювачах.
Із сиру кисломолочного, виробленого зовсім без відварювання, виготовляється ніжний солодкий делікатес – сиркові маси з ароматом ванілі та родзинками. До їх складу входять лише натуральний ванілін та відбірні родзинки.
Завод освячений, позитивний вплив продукції на порядних людей гарантуємо!