Кролик у сметанному соусі

Вода — 100 мл

Кролик — 2 кг

Лавровий лист — 3 шт.

Цибуля ріпчаста — 3 шт.

Перець чорний мелений — 1 дрібка

Сіль — 2 дрібки

Кип’яток — 400 мл

Масло вершкове — 20 г

Борошно пшеничне — 2 ст. л.

Мускатний горіх мелений — 1 дрібка

Перець чорний мелений — 1 дрібка

Сметана — 400 г

Ретельно промийте тушку кролика та розділіть її на порційні шматочки.

Middle %d0%ba%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba 1

Порізані шматочки кролика обсмажте з двох сторін на сильному вогні до золотистого кольору. Потім додайте у пательню води з дрібкою солі та протушіть м’ясо протягом 30 хвилин.

Middle %d0%ba%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba 2

Поки кролик тушиться, приготуйте сметанний соус. Для цього розтопіть у сковороді вершкове масло. Далі невеликими порціями всипте у масло борошно, інтенсивно помішуючи, щоб не утворювалося грудочок. Додайте кип’яток, дрібку солі, спеції, сметану та доведіть масу до кипіння.

Middle %d0%ba%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba 3

До м’яса кролика додайте мілко нарізану цибулю, лавровий лист та готовий сметанний соус. Після цього протушкуйте страву ще 40 хвилин, до повної готовності.

Middle %d0%ba%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba 4

У якості гарніру до страви можна подати картопляне пюре, гречану кашу або макарони. Також вона гарно поєднується зі свіжими овочами.

Middle %d0%ba%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba 5