Один з найпростіших та найкращих рецептів паски, який вдається завжди. Склад можна збагачувати сухофруктами, цукатами тощо.
Інгредієнти:
10 яєць,
600 г цукру,
1 л молока 3,2% жирності,
100 г дріжджів,
100 мл олії,
200 г вершкового масла,
борошно.
Приготування:
Яйця збити із цукром. Закип’ятити молоко і влити гарячим до цієї маси. Розмішати, а коли охолоне до 40°, додати розведені в цій суміші дріжджі.
Як перебродить 2 години у теплому місці, покласти м’яке вершкове масло, олію, борошно і замісити молоде тісто. Нехай підійде, але недовго, а тоді викласти у форму, аби тісто ще раз піднялося, і випікати у духовці за помірної температури. Час приготування — 40 хв.