Паска домашня

Один з найпростіших та найкращих рецептів паски, який вдається завжди. Склад можна збагачувати сухофруктами, цукатами тощо.

Інгредієнти:

10 яєць,

 

 

600 г цукру,

 

 

1 л молока 3,2% жирності,

 

 

 

100 г дріжджів,

 

 

100 мл олії,

 

 

200 г вершкового масла,

 

 

борошно.

 

 

Приготування:

Яйця збити із цукром. Закип’ятити молоко і влити гарячим до цієї маси. Розмішати, а коли охолоне до 40°, додати розведені в цій суміші дріжджі.
Як перебродить 2 години у теплому місці, покласти м’яке вершкове масло, олію, борошно і замісити молоде тісто. Нехай підійде, але недовго, а тоді викласти у форму, аби тісто ще раз піднялося, і випікати у духовці за помірної температури. Час приготування — 40 хв.