Готуєтесь до Halloween? Ми також

Вирізали з гарбузів свічники, щоб злі духи не заглядали в домівку? І ми! Веселих та сміливих гарбузиків поставили чимало. Тепер нам нестрашно!Та є проблемка. Несподівано на нашій кухні з’явилося чимало гарбузового насіння та, власне, самої гарбузової начинки. Тож, готуємо смаколики для Хелоувіну? Разом із молочною продукцією Зарог це буде і смачно, і корисно, і захопливо.

Отже, рецепт № 1. Молочна гарбузова каша. Найсмачніша та найхелоувінніша!

Для приготування Вам знадобляться:

Гарбуз – 500 г

Молоко – 2 склянки найсмачнішого ТМ «Зарог»

Пшоно – 200 гВода – 1 склянка

Цукор – 1,5 ст. ложки

Сіль – 1,5 – 2 ч. ложки

Масло вершкове – 1 ст. ложка найніжнішого ТМ «Зарог»

Гарбуз нарізати шматочками, залити водою, довести до кипіння, збавити вогонь та проварити хвилин 10. Молочко трохи налякати вогнем (довести майже до кипіння). Гарно промити пшоно, останній раз – збадьорити холодною водою. Потовкти гарбуза (зібрати свою силу та дати відсіч всім злим духам) або скористатися блендером. Підсолити, залити молочком та додати пшоно, добре перемішати. Як закипить – додати цукор, прибрати вогонь до мінімуму та варити до готовності пшона, періодично перемішуючи. Трохи дати настоятися і … вуаля! Каша для найсміливіших та найвідважніших – готова!

Рецепт №2. Сирна запіканка з гарбузом. Неймовірно ніжна, але заряджена на сміливість та перемоги.

Для приготування Вам знадобляться:

Гарбуз – 200 г

Сир ТМ «Зарог» – 200г

Крупа манна – 100г

Цукор – 50 г

Масло вершкове ТМ «Зарог» – 50 г

Молоко ТМ «Зарог» – 2 склянки

Яйця – 4 шт

Маленька щіпка солі

Гарбуз нарізати невеликими кубиками, пересипати цукром (25г), трошки почекати як почне проступати сік, після чого поставити на вогонь та тушкувати хвилин 15. Молочко довести до кипіння, всипати манку та заварити кашу. Постудити виделкою трохи збиваючи (ніби грізний ловець привидів розмотує свої пастки), додати в охолоджену вершкове масло та ретельно перемішати. Потім додати гарбуз, сир, три яйця, цукор та сіль. Добре все перемішати.

Підготувати форму для випікання (змазати її гарненько маслом), викласти суміш, розрівняти та намастити зверху яйцем. 180 градусів та 30 хвилин в духовці і… ну дуууже сирна, неймовірно осіння та поживно корисна запіканка готова!Зверху можна гарно прикрасити підсушеним гарбузовим насінням, і тоді жодні страховиська не злякають.

Смачного!