Борщ класичний

П’ятниця 💃 є привід любити її ще більше, адже традиційна рубрика #рецепти_від_Зарог вже на зв’язку 👨‍🍳

Якщо ви уважно слідкуєте за нашою сторінкою, то вже знаєте, що сьогодні готуємо борщ (який без сметани… як літо без ☀️ або ж зима без ❄️).

Тож, тримайте рецепт 🥣🍛

Для приготування нам знадобляться:
Вода 💧(1.5-2л) та м’ясо🍗 (в нашому рецепті ми брали яловичину на кістці, 400 гр).
Буряк – 2 шт
🥕Морква – 1 шт
🧅Цибуля – 3 шт
🍅Томатна паста – 2 ст.л.
Капуста – 300 гр
🥔Картопля – 4 шт
Олія рослинна
Лавровий лист, сіль – за смаком.
🍋Лимон (сік)
🌱Зелень
Ну і звичайно, королева борщу 👑 – сметана ТМ «Зарог».
Готуємо 👨‍🍳

На середньому вогні варимо м’ясо годину-півтори, не забуваємо зняти піну перед закипанням 👆

Буряк, моркву та лук миємо та чистимо. Буряк натираємо на крупній терці та збризкуємо соком 1/2 лимону (тоді колір нашого борщу буде святково-червоним), моркву на середній, а цибулю – ріжемо квадратиками. До кожного – індивідуальний підхід 👍

На рослинній олії на середньому вогні спочатку рум‘янимо моркву із цибулею (5-7 хв), потім додаємо буряк і разом легенько підсмажуємо ще хвилин 5-7.

Додаємо томатну пасту та ще 5-7 хв лишаємо на невеликому вогні.

Коли вже приготувався бульйон, дістаємо м’ясо, і поки воно охолоджується, шинкуємо капусту та додаємо в бульйон. Через 7-10 хвилин додаємо нарізану картоплю.
Поки капуста з картоплею варяться в бульйоні, відділяємо м’ясо від кістки, ріжемо кубиками та повертаємо до борщу.
Додаємо підрум‘янені буряк, моркву та цибулю під томатною постою. Додаємо лавровий лист та сіль. Варимо під кришкою ще хвилин 10, додаємо подрібнену зелень та за хвилинку прибираємо вогонь, даємо борщу настоятись, наповнитися ароматами та обмінятися смаками всім інгредієнтам.
Ну і певно, найколоритніше в приготуванні борщу – його подача. Тут без нашої сметани ТМ «Зарог» просто ніяк (а ви уявляєте собі борщ без сметани?!). А якщо до тарілки поряд покласти ще шматок чорного підсушеного хлібу, натертого часником, то неймовірне задоволення гарантоване ✅ і яка б погода не була за вікном, які б негаразди не випробовували цей світ на міцність, справжній український борщ із сметаною Зарог додає сили, енергії та … заспокоює нерви 🧘

Це був рецепт класичного борщу, але ми знаємо, що в кожної господині є свої секрети. А що особливе додаєте до борщу саме ви? Ділиться в коментарях своїми борщовими «родзинками»