Новорічні свята – час кулінарних традицій!

Щедра кутя, пироги та різноманіття м’ясних страв – кожен святковий стіл унікальний та неперевершений. Тому сьогодні в нашій традиційній рубриці #рецепти_від_зарог ми пропонуємо приготувати незвичні вареники – з кисломолочним сиром, гречкою та м’ятою. Так-так, саме ця трійця буде начинкою наших святкових вареників.Отже, до справи. Для приготування нам знадобиться:

Тісто:
– Борошно – 2 склянки та ще трошки для присипки.
– Вода – 200 мл.
– Масло вершкове ТМ Зарог – 30 гр.
– Сіль – пів чайної ложки.

Для начинки:
– Сир кисломолочний ТМ Зарог (жирний) – 500 гр
– Гречана каша зварена – 200 гр
– Вершки – 4 ст. ложки
– Цукрова пудра – 1 ст. ложка
– Сіль – щипка
– М’ята свіжа – пучок

Продукти підготовлено, тож – до справи.

Тісто на ці вареники ми будемо робити заварне. Тож, борошно просіваємо у ємність достатнього розміру для замішування тіста, робимо посередині поглиблення, всипаємо сіль. Доводимо воду до кипіння, додаємо вершкове масло. Потрохи підливаємо гарячу воду з маслом в борошно та ретельно перемішуємо, роблячи заварну масу. Коли маса з борошна стане більш щільною, вимішуємо руками, пересипаючи борошном.

Даємо тісту відпочити (накриваємо рушником, аби не підсохло). А поки готуємо начинку. Змішуємо кисломолочний сир із гречаною кашею, додаємо солодкі вершки (вершки + цукрова пудра), сіль та подрібнену м’яту.

Розкатуємо тісто, формуємо з нього кружечки, на які викладаємо начинку та скріпляємо вареники.

Відварюємо в кип’яченій воді 5 хвилин, подаємо з солодкими цукатами, сметаною – на ваш смак.

Нам найбільше смакує із сметаною ТМ Зарог або солодким йогуртом.

Святкуйте, гуляйте, варениками смакуйте!