Виготовляється шляхом сквашування нормалізованої суміші незбираного та знежиреного молока закваскою, що містить молочнокислі мікроорганізми та кефірні грибки.Має однорідну в’язку консистенцію з порушеним згустком, рівномірний молочно-білий колір, чистий кисломолочний запах та щипкий смак; може мати незначне відокремлення сироватки та газоутворення, що спричинено нормальною життєдіяльністю молочнокислих бактерій. У результаті біохімічних процесів, які протікають при сквашуванні, кефір набуває низки корисних властивостей, завдяки яким легше і швидше засвоюється організмом.
Жирність
2,5%
2,5%
Вага
500 г
900 г
Жирність
2,5%
Вага
200 г
Жирність
2,5%
Вага
870 г
Кефір нежирний
Виготовляється зі знежиреного молока з додаванням закваски, що містить молочнокислі мікроорганізми та кефірні грибки. Має однорідну в’язку консистенцію з порушеним згустком, рівномірний молочно-білий колір, чистий кисломолочний запах та щипкий смак; може мати незначне відокремлення сироватки та газоутворення, що спричинено нормальною життєдіяльністю молочнокислих бактерій. Завдяки відсутності жиру цей продукт особливо корисний людям похилого віку та тим, хто дотримується дієти.